Детска стоматология

Заповядайте при нас, за да запознаем детето с обстановката при стоматолога


Децата са нашите любими пациенти. Заповядайте при нас, за да запознаем детето с обстановката при стоматолога. При един профилактичен преглед ще обсъдим методите и средствата за почистване на зъбките при децата, кои храни трябва да се избягват, ако е необходимо ще съставим лечебен план. В нашия кабинет ще откриете не само възможност за лечение на временни и постоянни зъби, но и профилактични процедури като поставянето на силанти.


odesosdent.com

Нашият екип от професионалисти извършва контролни профилактични прегледи на деца, наблюдаваме растежа и развитието.

Смяна на млечни зъби?

Смяната на млечните зъби започва от 6-7 годишна възраст и приключва към 12-13г. По-късно, обикновено след 18 годишна възраст, пробиват и мъдреците. В случай, че постоянният зъб пробива до временния, който още е стабилен, е време млечният зъб да се махне. Нашият екип от зъболекари извършва внимателен преглед преди да се пристъпи към вадене на млечен(временен) зъб. При нас ще намерите добър детски зъболекар във Варна работещ по здравна каса. За да бъдат вашите деца с красиви усмивки нашите специалисти работят и събота.

Поставяне на силанти на зъбите.

И временните, и постоянните кътниците не са с гладки дъвкателни повърхности. Те имат вдлъбнатини (фисури) и ямки, които понякога са така дълбоки, че пациентът не може да ги измие с четка и се задържа зъбна плака. Тези места са благопртиятни за развитие на кариеси. Силантът е медицински материал, който се използва за запълване на тези фисури. Така се предпазват зъбите от появата на кариес. Tехниката за поставяне на силанти не отнема дълго време, няма съпътстващи болки, не изисква пилене на зъбите, достъпна е и най-важното няма странични ефекти. Прилага се и за временни, и за постоянни зъби. Най-подходящият период са първите 2 години след пробива на зъба.

Запишете час за преглед и консултация

Може да изберете удобния за Вас кабиент ТУК