здравна каса


Зъболекарски услуги, които се полагат по здравна каса.


За контакти

Зъболекарите в Одесос Дент работят по спешност, за да могат да осигурят вашата перфектна усмивка. На тази страница ще научите всичко необходимо, за да се възползвате от своята здравна осигуровка или здравна застраховка

Дейности по здравна каса за лица под 18г

Здравноосигурените пациенти под 18 годишна възраст всяка календарна година имат право на един профилактичен преглед и четири лечебни дейности, които могат да са лечение на временен/постоянен зъб, пломба и вадене на зъб. Всяко дете е здравноосигурено и има право на безплатно посещение по здравна каса при стоматолог.


Дейности по здравна каса за лица над 18г

На здравноосигурените пациенти над 18 годишна възраст всяка календарна година се полагат един профилактичен преглед и три лечебни дейности, които могат да са пломба и вадене на зъб. По време на бременност здравната каса предвижда 2 профилактични прегледа годишно. За лицата между 65г. и 68г. с пълно обеззъбяване се покрива стоматологичния труд за изработка на цяла горна и/или долна протеза. Заплаща се работата на зъботехничната лаборатория.


Какво не покрива здравната каса?

За нито една от двете групи здравната каса не покрива следните зъболекарски услуги - почистване на зъбен камък, протетично възстановяване на загубени зъби (коронка, мост), ортодонтско и, пародонтално лечение. За лицата над 18г. не е осигурено заплащане на кореново лечение.


Важно е да знаете!

Здравноосигурените лица задължително представят валидна здравноосигурителна (синя) книжка, в която ще бъдат вписани извършените дейности.Книжката може да се използва само от лицето, на което е издадена.


Здравна застраховка.

Ако имате сключена допълнителна здравна застраховка, която включва стоматологично лечение, при нас можете да се възползвате от полагащите Ви се дейности.

odesosdent.com